Feyenoord krijgt recordboete van UEFA

Print
Feyenoord krijgt recordboete van UEFA

Afbeelding: ANP / ANP

Rotterdam -

Feyenoord heeft naar eigen zeggen de hoogste boete uit de clubgeschiedenis gekregen van de Europese voetbalbond UEFA. De Rotterdamse club moet in totaal 91.000 euro betalen voor meerdere incidenten bij de gewonnen thuiswedstrijd tegen 1. FC Union Berlin (3-1) in de Conference League, op 21 oktober. Daarbovenop komt een boete van 62.750 euro voor overtredingen van de Rotterdamse aanhang bij de uitwedstrijd in Berlijn.

Fans van Feyenoord staken in De Kuip vuurwerk af, wat de club 70.000 euro kostte. Voor het blokkeren van trappen en het „provocerend uiten van beledigende teksten” kreeg de club boetes van respectievelijk 11.000 en 10.000 euro. Feyenoord heeft de UEFA om opheldering gevraagd over die twee boetes.

Bij de eveneens gewonnen uitwedstrijd in het Olympiastadion (1-2) staken supporters ook vuurwerk af (36.500 euro boete) en ze gooiden voorwerpen op het veld (26.250 euro boete). De ‘boeteteller’ van Feyenoord in Europees verband staat dit seizoen nu al op 277.875 euro. De club werd ook al beboet na vier eerdere thuiswedstrijden in de Conference League.

„Feyenoord betreurt het ten zeerste dat de club dit seizoen al 277.875 euro aan boetes heeft moeten betalen aan de UEFA en roept het hiervoor verantwoordelijke deel van de supporters andermaal op om te stoppen met gedragingen die de club grote financiële en overige schade berokkenen”, staat in een verklaring. Ook buiten het stadion misdroegen aanhangers van de club zich bij beide wedstrijden tegen Union Berlin.

Feyenoord speelt komende week in Tsjechië tegen Slavia Praag en kan zich dan verzekeren van een plek in de knock-outfase van de Conference League.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee