Dier van de week: grote vriendelijke reus Jack is dol op mensen en koekjes

Print
Dier van de week: grote vriendelijke reus Jack is dol op mensen en koekjes

Jack.  Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Deze week is dat de grote vriendelijke reus Jack.

Wie is Jack en waarom zit hij in het asiel?

„Hij is een Amerikaanse Bully XL van drie jaar. Bij zijn vorige eigenaar kreeg Jack niet de juiste verzorging. Hij was erg mager bij binnenkomst maar is in de twee weken dat hij ons is al enorm opgeknapt.”

Hoe is zijn karakter?

„Jack is een grote, vriendelijke reus. Hij is dol op mensen en begroet iedereen met een druk kwispelende staart. Het liefst deelt hij ook een paar natte zoenen uit en kruipt hij bij je op schoot. Een schoothond van een kilo of veertig, zeg maar. Jack is ook dol op koekjes en is gewend om met een teefje samen te wonen.”

Zijn er aandachtspunten voor zijn toekomstige baas?

„Jack is beresterk en kan kleine kinderen zomaar per ongeluk omver springen. We plaatsen hem daarom niet bij kinderen jonger dan 12 jaar. Waarschijnlijk is Jack door zijn vorige eigenaar niet heel veel uitgelaten waardoor wandelen aan de riem nog wat spannend is voor hem. Wat aanmoediging tijdens het wandelen is af en toe nodig.”

Spreekt deze reus met een klein hartje je aan? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu