Voedselautoriteit EU geeft methaanremmer van DSM positief advies mee

Print
Voedselautoriteit EU geeft methaanremmer van DSM positief advies mee

Afbeelding: ANP

Brussel -

De Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA heeft de Europese Commissie positief geadviseerd over methaanremmer Bovaer van DSM.

Een kwart theelepel Bovaer per dag in het voer van melkkoeien, reduceert de methaanuitstoot met circa dertig procent. De EFSA bevestigt dat het veevoeradditief de methaanproductie in de darmen van melkkoeien vermindert en dat Bovaer veilig is voor dier en consument.

Lees ook: DSM investeert in Schotse fabriek en helpt klimaat door methaanuitstoot koeien fors te verminderen

Met dit advies komt de aanvraag voor goedkeuring in de EU in de eindfase. Groen licht van de Europese Commissie betekent dat DSM in de eerste helft van 2022 kan beginnen met de marktontwikkeling in Europa. DSM kondigde onlangs een grootschalige productiefaciliteit aan in Dalry, Schotland. Eerder verkreeg de multinational uit Heerlen goedkeuring voor Brazilië en Chili. Daar is een overeenkomst gesloten met JBS, een van ’s werelds grootste voedselproducenten.

Tijdens de recente Klimaattop in Schotland hebben regeringen van meer dan honderd landen toegezegd de methaanuitstoot tegen 2030 met 30 procent te zullen verminderen. Methaan is een vele malen krachtiger broeikasgas dan kooldioxide.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee