Ryanair verlaat Londense beurs vanwege brexit

Print
Ryanair verlaat Londense beurs vanwege brexit

Afbeelding: EPA

Dublin -

Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair geeft zijn Londense beursnotering op. Het Ierse bedrijf doet dat vanwege de brexit.

Ryanair houdt wel zijn notering op de beurs in Dublin. Vliegtuigmaatschappijen uit de Europese Unie moeten al decennialang voor het grootste deel in handen zijn van partijen uit de EU. Door de brexit horen Britse beleggers daar niet meer bij, wat inhield dat Ryanair de handel in zijn aandelen zelf nauwlettend in de gaten moest houden.

Als gevolg van die regel was de handel in Ryanair op de Londense beurs al flink minder geworden. Het Ierse bedrijf geeft dan ook aan dat de kosten voor de notering niet meer in verhouding staan tot wat die het bedrijf oplevert.

Ryanair had al eerder aangegeven over de stap na te denken. Op 17 december kunnen de aandelen van het luchtvaartbedrijf voor het laatst in Londen worden verhandeld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee