Hoofdredacteur van De Limburger wint vakprijs voor onderzoeksjournalistiek

Bjorn Oostra, hoofdredacteur van De Limburger © Johannes Timmermans

Brussel/Sittard -

De Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) heeft Bjorn Oostra, hoofdredacteur van De Limburger, de vakprijs Het Vliegwiel toegekend. Dat werd vrijdag bekendgemaakt tijdens een conferentie over onderzoeksjournalistiek in Brussel.

onze verslaggever

Hoofd- en eindredacteuren die zich bijzonder inspannen om de onderzoeksjournalistiek op hun redactie te stimuleren, komen in aanmerking voor Het Vliegwiel. Oostra werd eerder in 2019 al door de VVOJ genomineerd voor de prestigieuze prijs, die destijds door Joost Oranje (voormalig hoofdredacteur van Nieuwsuur) werd gewonnen.

Lees ook: De krant: in 175 jaar van schoothondje tot waakhond van de democratie

Deze keer troefde Oostra collega-hoofdredacteur Jeroen Trommelen van onderzoeksplatform Investico en Wubby Luyendijk, chef van de onderzoeksgroep van NRC, af. Oostra is „zeer vereerd” met Het Vliegwiel: „Ik zie deze prijs als een zeer waardevolle erkenning voor het goede onderzoekswerk wat we bij de krant al jaren verrichten.” Daarnaast hoopt hij dat de prijs „als een stimulans voor regionale onderzoeksjournalistiek, ook bij andere kranten” kan dienen.

Lees ook: De Limburger wint Tegel voor verhalen over misstanden bij politie Horst