Heracles-trainer Wormuth vindt het lastig om in aanloop naar duel tegen Fortuna over Vloet te praten

Print
Heracles-trainer Wormuth vindt het lastig om in aanloop naar duel tegen Fortuna over Vloet te praten

Heracles-trainer Frank Wormuth.  Afbeelding: ANP / ANP

Trainer Frank Wormuth van Heracles vindt het lastig praten over de situatie waarin zijn voetballer Rai Vloet zit. „Wat er gebeurd is, is voor iedereen een grote shock”, zei de zichtbaar aangeslagen coach in zijn perspraatje voor het thuisduel van zaterdag met Fortuna Sittard.

„Het geeft nog altijd een beklemmend gevoel. Een kind verliezen is het ergste wat er is. Aan de andere kant zie ik ook een mens dat met deze situatie moet leren leven.”

Lees ook: Sjors Ultee ziet spelers terugkeren en wil niet gissen over Rai Vloet: ‘Afschuwelijk’

Vloet was een van de twee inzittenden van een auto die in de nacht van zaterdag op zondag met hoge snelheid botste op de achterkant van een andere auto met daarin een man, vrouw en twee kinderen. Een van die kinderen, een 4-jarig jongetje, raakte zwaargewond en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De ouders en het andere kind raakten gewond.

Heracles-trainer Wormuth vindt het lastig om in aanloop naar duel tegen Fortuna over Vloet te praten
Rai Vloet.  Foto: ANP / ANP

De politie Noord-Holland heeft bevestigd te weten wie er achter het stuur zat ten tijde van het ongeluk. „Dat klopt. Dat heeft een van hen bekend”, zegt een woordvoerder tegen de krant. Hij voegt toe dat bij een van de twee inzittenden een ademanalyse is afgenomen, en dat daaruit bleek dat deze persoon alcohol had gedronken. Dat gebeurt normaal gesproken alleen bij bestuurders. De vriend met wie Vloet in de auto zat, zou tegen vrienden hebben gezegd dat hij niet had gedronken en ook niet achter het stuur zat.

Lees ook: Vriend Rai Vloet na fataal ongeluk: ’Ik heb niet gereden en niet gedronken’

Wormuth heeft afgelopen week gesproken met een aantal ploeggenoten die veel met Vloet omgaan. Zij voelen zich klaar om tegen Fortuna te spelen. Vloet ontbreekt in de selectie van Heracles.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu