Spotify verwijdert shufflefunctie na oproep Adele

Print
Spotify verwijdert shufflefunctie na oproep Adele

Afbeelding: Foto Simon Emmett

Spotify heeft de mogelijkheid om een album op willekeurige volgorde af te spelen verwijderd. De muziekdienst deed dat op verzoek van zangeres Adele.

„Dit was het enige verzoek dat ik had in onze almaar veranderende industrie”, reageert Adele via Twitter op het nieuws dat de shuffle-optie is verwijderd bij albums. „We maken onze albums niet zonder reden met zoveel zorg en denken ook niet voor niets na over de liedjesvolgorde. Onze kunst vertelt een verhaal en die verhalen moeten beluisterd worden zoals ze bedoeld zijn. Dank je wel voor het luisteren, Spotify.” De muziekdienst reageerde vervolgens op de zangeres met „alles voor jou”.

Overigens is het nog steeds niet onmogelijk om de nummers van een album in willekeurige volgorde af te spelen. Het is weliswaar geen optie meer bij het album, maar na het aanklikken van een willekeurig nummer verschijnt de optie weer wel. Op de vraag waarom dat zo is, heeft Spotify nog niet gereageerd.

Lees ook: Adele verbaast vriend en vijand met nieuw album ’30’

Adele’s album 30 verscheen afgelopen vrijdag en is haar eerste plaat in zes jaar tijd. Adele zelf spreekt van haar meest persoonlijke album ooit.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu