Red Bull-teambaas Christian Horner krijgt officiële waarschuwing

Print
Red Bull-teambaas Christian Horner krijgt officiële waarschuwing

Red Bull-teambaas Christian Horner.  Afbeelding: HH/ANP

De stewards draaiden dit raceweekeinde overuren in Qatar. Na de langslepende rel rond het veelbesproken duel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in Brazilië én de zaak rond de gridstraf voor de Limburger, was de raceleiding ook na de Grand Prix nog druk. Red Bull-teambaas Christian Horner kwam uiteindelijk weg met een officiële waarschuwing.

De Brit werd op de vingers getikt, omdat hij zich volgens de stewards niet aan de zogeheten Sporting Code had gehouden. Horner deed voor de race enkele stevige uitspraken over de FIA, dit naar aanleiding van de penalty voor Verstappen. Zo noemde hij de lokale marshall die zijn gele vlag omhoog gooide ’malafide’.

Lees ook: Voorsprong van Verstappen slinkt, maar schade valt mee na straf in Qatar

„Ik denk dat hij geen instructies heeft gehad van de FIA. Terwijl de wedstrijdleiding natuurlijk alles onder controle moet hebben. Zo simpel is het. Deze straf kan voor ons namelijk een cruciale klap zijn in de strijd om de wereldtitel.”

Excuses

Horner heeft zondagavond aangegeven dat hij zijn excuses wil aanbieden aan de marshall. Bovendien heeft hij aangeboden om in februari deel te nemen aan het internationale stewards-programma. Daarmee was voor de FIA de kous af.

Verstappen werd zondag voor de start vijf plekken naar achteren gezet, omdat hij in de slotfase van de kwalificatie een gele vlag van een lokale marshall negeerde. De wedstrijdleiding vond het zelf niet nodig om de coureurs op dat moment te waarschuwen voor het gevaar op de baan na een klapband van Pierre Gasly.

Ondanks de penalty pakte Verstappen zondag in de race, net als in de kwalificatie, de tweede plaats. Hamilton ging aan de haal met de overwinning. Het verschil tussen beide titelfavorieten is inmiddels teruggelopen tot acht punten in Hollands voordeel.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu