Auto rijdt in op kerstoptocht in VS: vijf doden en ruim veertig gewonden

Print
Auto rijdt in op kerstoptocht in VS: vijf doden en ruim veertig gewonden

De rode SUV rijdt op hoge snelheid achterop een fanfare tijdens de kerstparade.  Afbeelding: ANP/AFP

Waukesha -

Een auto is zondag ingereden op een kerstoptocht in de Amerikaanse plaats Waukesha in de staat Wisconsin. Daarbij zijn volgens de politie „meerdere doden” gevallen.

Ruim twintig mensen werden door de auto geraakt. Er zouden vijd doden zijn gevallen en ruim veertig mensen raakten gewond. Dat meldt persbureau Reuters.

Of het een terroristische daad betreft, is volgens de politie nog niet duidelijk. De vermoedelijke bestuurder van de auto is aangehouden en zit vast. Het onderzoek naar de toedracht van het incident verkeert nog in een opstartfase.

Op een video die op sociale media is geplaatst, is een rode SUV te zien die van achteren op de parade inrijdt. In een tweede video lijkt de politie het vuur te openen op dezelfde auto, wanneer die door de wegversperring breekt. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat een agent op de wagen geschoten heeft. Daarbij zouden geen omstanders gewond zijn geraakt. Vanuit de auto zelf zou niet zijn geschoten volgens de politie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu