Tom Dumoulin evenaart record met zevende verkiezing tot Limburgs Renner van het Jaar

Olympisch zilver voor Tom Dumoulin. © ANP

Sittard -

Tom Dumoulin heeft maandag voor de zevende keer de prijs van Limburgs beste wielrenner gewonnen.

Redactie

De 31-jarige Maastrichtenaar, die in het tijdrijden onder andere olympisch zilver en de nationale titel veroverde, kreeg de meeste stemmen van de leden van Club24. Door Mike Teunissen en Milan Vader achter zich te laten, evenaart Dumoulin het record van Frans Maassen en Bart Brentjens.

Lees ook: Hoe Tom Dumoulin herrees als mens én als topwielrenner: ‘Ik ben zo trots, ik ben van heel ver teruggekomen’

Bij de vrouwen klopte Sabrina Stultiens de eveneens genomineerde Pien Limpens en Sophie van Berswordt. De Meijelse eindigde als vierde in de Classica San Sebastian en zesde bij het NK op de Vamberg.

Scarlett Souren werd gekozen tot Renner van de Toekomst, vóór Lars Rouffaer en Luuk Herben. De junior uit Meerssen schreef meerdere koersen op haar naam en werd derde op het NK tijdrijden alsmede zesde bij het NK op de weg.

Wiel Verheesen

De Jean Nelissen Award voor zijn gehele oeuvre werd toegekend aan Wiel Verheesen (82). De voormalige journalist van het Limburgs Dagblad bleef ook na zijn pensioen verhalen en columns schrijven over de wielersport.

De verkoop van het Limburgs wielershirt, waarvan de opbrengst naar het jeugdwielrennen in de provincie gaat, leverde dit jaar 10.500 euro op. Dat bedrag is door wielerliefhebber en -sponsor Jos van de Mortel verdubbeld.

Het Limburgs Wielergala kon in verband met de coronamaatregelen voor de tweede keer niet plaatsvinden met publiek.