Opgestapte Werder-coach verder in het nauw na nepvaccinatie

Print
Opgestapte Werder-coach verder in het nauw na nepvaccinatie

Markus Anfang.  Afbeelding: ANP / AFP

De opgestapte Werder Bremen-trainer Markus Anfang komt steeds verder in de problemen in de rel rond vermoedelijke fraude met het vaccinatiebewijs. De aanklager in Duitsland maakte maandag bekend dat er nieuw bewijs is voor onderbouwing van de beschuldiging van fraude.

Volgens het Duitse sportmagazine Kicker gaat ook de Duitse voetbalbond een onderzoek instellen tegen de 47-jarige coach. De trainer hangt een straf vanuit het tuchtrecht van de sport boven het hoofd, variërend van een geldboete tot zelfs een verbod van maximaal twee jaar om het vak van trainer uit te oefenen.

De aanklager maakte bekend dat Anfang op geen van de twee dagen die in zijn vaccinatiebewijs staan een prik heeft ontvangen in het daar aangegeven vaccinatiecentrum. Uit onderzoek is daarnaast vast komen te staan dat het serienummer van de eerste vaccinatie nooit is toegediend. Het serienummer van de tweede vaccinatiedoses is wel toegediend, maar niet op de dag die op het bewijs van de voormalig coach staat. Daarom gaat de aanklager uit van een vervalsing.

Anfang wees de beschuldiging aanvankelijk van de hand en verklaarde daarna in een later ingetrokken clubstatement dat hij was gevaccineerd. Afgelopen zaterdag stapte hij op bij Bremen. „We zijn het stopzetten van zijn contract overeengekomen. Dit sluit voor ons het hoofdstuk Markus Anfang”, zei directeur Klaus Filbry van Werder Bremen.

Luister ook naar de voetbalpodcast van De Limburger:

‘Amateurvoetballers die zich buiten in een tentje moeten omkleden, het is beschamend’. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu