Een verkoper in een Limburgse winkel is het visitekaartje van de zaak

Print
Een verkoper in een Limburgse winkel is het visitekaartje van de zaak

Als verkoper bij het midden- en kleinbedrijf krijg je dagelijks met een grote diversiteit aan klanten te maken. Misschien is het in deze tijd iets minder druk, dat houdt echter niet in dat je er minder verzorgd uit moet zien. Voor het bedrijf waar jij werkt ben je echt het visitekaartje. Altijd vriendelijk, stijlvol gekleed en je haar strak in model.

Nog steeds is het gezellig winkelen in Maastricht. De kerstsfeer is al weer voelbaar. Met de gezellige jingle bells song op de achtergrond is het heerlijk shoppen. Er kan natuurlijk over gediscussieerd worden hoe gezellig het deze kerst gaat worden. Zijn alle corona maatregelen nog van kracht of kunnen we gezellig met onze hele familie thuis kerst vieren en lekker uitgebreid dineren. De traditionele kerstboom met daaronder cadeautjes zal voor iedereen onbesproken zijn. Maar waar halen we die cadeautjes vandaan. Er is genoeg moois te vinden in de winkelstraten van Maastricht. Lekker slenteren door de Kleine en Grote straat of in de buurt van het Stokstaartkwartier, de Hoogbrugstraat of de Rechtstraat is beslist aangenaam.

Kerstverlichting

Ook elders in de provincie doen gemeenten en winkeliersverenigingen er alles aan om de winkelstraten gezellig en mooi verlicht te maken. Er zullen beslist genoeg Limburgers zijn die er tegenop zien om tijdens de donkere decemberdagen alleen thuis te zitten. Met alle beperkingen zal het er inderdaad niet vrolijker op worden. De kerkdorpen van Eijsden-Margraten zullen in ieder geval behangen worden met kerstverlichting. Daar gaat de gemeente dit jaar voor de sfeerverlichting zorgen. Dat besluit is genomen of de inwoners dat nu willen of niet.

Winkelpersoneel

Toch zal de middenstand de kerstverlichting verwelkomen. In deze sombere tijd zijn de kerstverkopen een lichtpuntje die de omzet nog iets kan doen stijgen. Of het nu gaat om een kledingwinkel of een meubelwinkel het personeel zet in deze dagen vaak nog even een extra stapje. De herenschoenen en enkellaarsjes van het personeel glimmen als kerstballen en de kerstversiering maakt veel winkels extra sfeervol.

Koop lokaal

Juist in deze tijd nu de ondernemers het in Limburg niet makkelijk hebben is de kerstgedachte voor deze groep winkeliers juist van toepassing. Denk als je gaat kerstshoppen aan je ‘naaste’ mkb-er in eigen dorp of stad. Vergeet winkeliers uit het totaal niet duurzame oosten zoals Alie Express of Wish en doe je kerstinkopen in de buurt. Eigenlijk moet dit net zo vanzelfsprekend zijn als de asperges die je altijd uit eigen provincie haalt. Maar of het nu gaat om kleding, een sanitairwinkel, groentes of meubels, denk bij aanschaf hiervan eerst aan de plaatselijke ondernemer en koop lokaal. Zet dit ook bovenaan je lijstje met goede voornemens van 2022. Zo houden we onze eigen omgeving sociaal en leefbaar.

Kerst

Maar eerst gaan we natuurlijk bij het tuincentrum in de buurt kijken naar een mooie kerstboom, die straks het middelpunt van de huiskamer is. Daarvoor is het nu al de beste tijd. Neem de tijd en kijk wat dit jaar de trends zijn en pas je inrichting daar op aan. We kunnen het dit jaar net zo gezellig maken als we zelf willen en wat zou het mooi zijn als we als kers op de taart witte Kerstdagen krijgen.