Gestaakte Zuid-Limburgse derby uitgespeeld rond lunchtijd

Print
Gestaakte Zuid-Limburgse derby uitgespeeld rond lunchtijd

De derby zal worden afgewerkt in een lege derby.  Afbeelding: Pro Shots/Johan Manders

De gestaakte derby tussen MVV en Roda JC wordt aankomende maandag niet ’s avonds, maar in de middag uitgespeeld.

Om 13.00 uur wordt in stadion De Geusselt voor de aftrap van het restant van de wedstrijd gefloten.

Burgemeester

Het aanvangstijdstip is vroeg in de middag gepland op last van de burgemeester van Maastricht, zo laat de KNVB weten. De voetbalbond heeft Dennis Higler aangesteld als scheidsrechter voor de wedstrijd. Beide teams dienen met dezelfde spelers te starten als op het moment dat de wedstrijd werd stilgelegd.

Ongeregeldheden

De derby tussen MVV en Roda JC werd op vrijdag 29 oktober in de 42ste minuut bij een stand van 0-0 gestaakt vanwege ongeregeldheden op de tribune. Fans van beide clubs provoceerden elkaar in de hoek waar het uitvak en de zogeheten Boschpoorttribune aan elkaar grenzen. Er werd over en weer met vuurwerk gegooid en enkele raddraaiers betraden zelfs het veld. Uiteindelijk werd de Mobiele Eenheid ingezet om aan de rellen een einde te maken.

Vanwege de coronamaatregelen zijn toeschouwers aankomende maandag niet toegestaan in De Geusselt. Of dat zonder die maatregelen wel had gemogen, is zeer de vraag.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu