Nijmeegse wethouders woedend over poster met Bruls

Print
Nijmeegse wethouders woedend over poster met Bruls

Burgemeester Hubert Bruls is ook voorzitter van het Veiligheidsberaad van burgemeesters.  Afbeelding: ANP / ANP

Nijmegen -

De zes Nijmeegse wethouders zijn woedend over een poster van Nederland in Verzet. Op die poster is de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls afgebeeld met een varkenskop en wordt gesteld dat hij de winnaar is van ‘de Anton Mussert Prijs/21’.

„Een nieuw dieptepunt, walgelijk en volkomen onacceptabel”, aldus de wethouders dinsdag in een gezamenlijk statement.

„Onacceptabele zaken, die schijnbaar kritiekloos verspreid kunnen worden”, vinden de wethouders. De poster is verspreid als oproep voor een demonstratie komende zondagmiddag in Nijmegen. „Wat ons betreft mogen mensen die niet verder komen dan dit soort laag-bij-de-grondse uitingen komend weekend wegblijven uit Nijmegen”, zeggen de bestuurders.

Keihard werken

„Wij zien dat onze burgemeester in deze coronacrisis meer dan keihard werkt en zich op indrukwekkende wijze inzet voor het welzijn van Nederland. Wij staan als wethouders pal achter hem. Demonstreren mag, maar de toon die gebruikt wordt gaat steeds vaker de verkeerde kant op. Juist in deze tijd is dialoog van levensbelang en moeten we zuinig zijn op elkaar. Wij zijn dat in ieder geval op onze burgemeester”, verklaren de zes wethouders.

Bruls is blij met de steun van zijn wethouders en stelt het signaal dat zij afgeven op prijs, aldus zijn woordvoerder.

Lees ook: Hubert Bruls uit Nuth opperburgemeester in coronatijd: ‘Het had me niet verbaasd als hij gouverneur had willen worden’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu