Duitse neparts zet honderden coronaprikken

Print
Duitse neparts zet honderden coronaprikken

Afbeelding: ANP / AFP

Traunstein -

Een Duitse theoloog die zich voordeed als arts heeft honderden coronaprikken gezet. Justitie vervolgt hem nu voor het in gevaar brengen van anderen en fraude.

De verdachte uit de buurt van München was actief in twee vaccinatiecentra in de regio. Hij zou zich daar eind vorig jaar en begin dit jaar met een vervalste vergunning hebben gemeld om mee te helpen bij het inenten. In een plaats was hij ook actief in bejaarden- en verpleeghuizen.

De neparts heeft zelf 306 coronavaccinaties uitgevoerd. Op zijn bevel werden nog eens 1144 inentingen door medisch personeel toegediend. Er zijn geen aanwijzingen dat er bij de geprikte personen complicaties zijn ontstaan, melden Duitse media.

De man is aangeklaagd voor een reeks misdrijven zoals het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, schendingen van medische regels, vervalsing van documenten, andere fraude en misbruik van titels en functiebenamingen. De theoloog gaf tot nu toe alleen een vervalsing toe, verder zwijgt hij.

Lees ook: Artsen verdacht van zwendel met QR-codes

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu