Almere City zet trainer Gertjan Verbeek op straat

Print
Almere City zet trainer Gertjan Verbeek op straat

Gertjan Verbeek zag zijn ploeg vrijdag ook thuis verliezen van MVV.  Afbeelding: Pro Shots -Ron Baltus

Almere -

Almere City heeft afscheid genomen van trainer Gertjan Verbeek. De club uit de eerste divisie heeft dinsdag besloten om vanwege de aanhoudend slechte resultaten niet verder te gaan met Verbeek. Almere City bevestigt het nieuws. „We zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat er geen toekomst zit in een verdere samenwerking”, verklaart algemeen directeur John Bes.

De ervaren oefenmeester is sinds afgelopen zomer werkzaam bij de club uit de Flevopolder. Almere City boekte onder Verbeek teleurstellende resultaten. De club die afgelopen seizoen nog vierde werd en in de afgelopen zeven seizoenen zes keer play-offs speelde voor promotie (alleen in het stilgelegde coronaseizoen 2019/2020 niet), staat op een teleurstellende achttiende plaats.

Sabotage

Afgelopen vrijdag verloor Almere thuis met 2-0 van MVV, waarna Verbeek na afloop voor de camera van ESPN uiting gaf aan zijn frustratie. „Het was een heel slechte wedstrijd van onze kant, waarin we zestig minuten lang niks afdwongen. Het was ondermaats, zeker voor een thuiswedstrijd. We mogen eigenlijk blij zijn dat er geen supporters waren. Het is te gek voor woorden dat ik dat al zeg”, aldus Verbeek, die zich zeer kritisch uitliet over zijn ploeg. „We kwamen na rust knullig op achterstand. Het was zo’n wedstrijd waarin we nog wel een penalty kregen, maar die ging er ook niet in. Als je dan ziet hoe die tweede tegengoal tot stand kwam, dan denk je haast aan sabotage.”

Lees ook: Blummels linker doet het nog altijd: ‘Ik was er ook wel mee bezig om weer een doelpuntje te maken’

Die laatste uitspraak maakte nogal wat los. De afgelopen dagen is er volop gesproken in Almere. Waar Verbeek in eerste instantie flink wat krediet heeft gekregen, is die nu opgeraakt.

Krediet op

Onlangs sprak John Bes, algemeen directeur van Almere City, nog nadrukkelijk het vertrouwen uit in Verbeek. Waar vorig seizoen Ole Tobiasen eruit vloog, terwijl de club nog goed gerangschikt stond, bleef Bes ondanks de kelderpositie lang pal achter de trainer staan. „We hebben de ambitie om meer te profiteren van onze uitstekende academie en zijn ervan overtuigd dat Gertjan daarvoor de geschikte trainer is. Alleen gaat dat nu nog niet samen met de resultaten die we hadden gewild”, zei de directeur daarover.

Het is voor Verbeek het zesde trainersontslag in zijn carrière. Eerder moest de noorderling voortijdig vertrekken bij Feyenoord (2009), AZ (2013), 1. FC Nürnberg (2014), VfL Bochum (2017) en FC Twente (2018). Bij Heracles Almelo (gedurende twee periodes) en SC Heerenveen diende Verbeek wel zijn contract uit. Bij het Australische Adelaide United, waar hij werkzaam was voor zijn periode bij Almere City, besloot hij vanwege de coronacrisis eerder terug te keren naar Nederland.

Luister ook naar de Voetbalpodcast van De Limburger:

‘Amateurvoetballers die zich buiten in een tentje moeten omkleden, het is beschamend’. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu