Verdachte van mishandeling Wiesnfest opgepakt

Print
Verdachte van mishandeling Wiesnfest opgepakt

De politie dreigde vorige week de beveiligingsbeelden openbaar te maken waarop de dader duidelijk herkenbaar te zien was.  Afbeelding: Politie Westelijke Mijnstreek

Sittard -

De man die wordt verdacht van mishandeling van een bezoeker van het Wiesnfest in Sittard vorige maand heeft zichzelf bij de politie gemeld. Hij is aangehouden.

Op zondag 24 oktober werd een 57-jarige bezoeker van het oktoberfeest mishandeld nadat hij een jongere man erop had aangesproken dat hij een meisje lastig viel. Daarop sloeg de jongere man de oudere bezoeker met een bierpul in het gezicht. Het slachtoffer liep daarbij flinke verwondingen op.

De mishandeling werd vastgelegd op beeld door beveiligingscamera’s. De politie dreigde vorige week nog die beelden – waarop de verdachte duidelijk herkenbaar te zien was – openbaar te maken als de verdachte zich niet zelf zou melden. Op dinsdag gaf de verdachte gehoor aan die oproep; hij meldde zichzelf op het politiebureau in Sittard, waarop hij is aangehouden. De man wordt nog door de politie gehoord over het geweldsincident.

Over de identiteit van de verdachte heeft de politie nog niets naar buiten gebracht.

Lees ook: Politie dreigt beelden dader mishandeling bij Wiesnfest Sittard openbaar te maken

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee