Ook Italiaanse wintersport in het geding

Print
Ook Italiaanse wintersport in het geding

Wintersporters op de Lastoni di Formin in het noorden van Italië.  Afbeelding: ANP/Mauritius Images GMB

Opnieuw slecht nieuws voor wintersporters. Na Oostenrijk voert ook Italië strenge coronaregels door in regio’s waar veel skiliefhebbers naartoe gaan, zoals Schwemmalm en Val Gardena.

In totaal twintig gemeenten in Zuid-Tirol worden onderworpen aan een avondklok tussen 20.00 en 5.00 uur. Restaurants en kroegen moeten om 18.00 uur dicht, ook dansgelegenheden moeten dan sluiten. Hotels zijn uitgezonderd van de beperkingen; die mogen wel openblijven en ook na achten nog de gasten bedienen.

De nieuwe regels gaan woensdag in, omdat de gemeenten als ’rode zone’ zijn aangemerkt. Dat kan om verschillende redenen zijn, maar het heeft allemaal van doen met de bedroevende coronacijfers.

De Italianen hanteerden tot nu toe minder strenge coronaregels rond de pistes, al waren de afstandsregels wél verplicht. Nu is een FFP2-masker verplicht in de winkels. In restaurants mag je maximaal met zijn vieren aan een tafel.

Lees ook: Reiziger boekt om door coronachaos Oostenrijk: ‘Dan maar naar Frankrijk’

De Italianen dubben ook over een beperking van de geldigheid van vaccinaties. De autoriteiten willen dat mensen vijf maanden na hun tweede prik al een booster krijgen, en denken erover na de geldigheid van een vaccinatie voor een QR-code te beperken tot 9 maanden, aldus Italiaanse media.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu