Real Madrid-spits Karim Benzema schuldig bevonden in sekstape-zaak

Print
Real Madrid-spits Karim Benzema schuldig bevonden in sekstape-zaak

Karim Benzema.  Afbeelding: EPA

Versailles -

De Franse aanvaller Karim Benzema van Real Madrid is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van één jaar en het betalen van een boete van 75.000 euro.

Een rechtbank in Versaille acht de 33-jarige spits medeplichtig aan een poging tot afpersing van zijn voormalige college-international Mathieu Valbuena.

Hogere straf

De straf valt hoger uit dan de eis. De aanklagers hadden een voorwaardelijke celstraf van tien maanden bedacht voor Benzema, die overigens niet aanwezig was bij het aanhoren van het vonnis. Hij bereidt zich voor met Real Madrid op de wedstrijd in de Champions League tegen Sheriff uit Moldavië.

Benzema zou in 2015 Valbuena, die destijds zijn teamgenoot was bij de Franse nationale ploeg, hebben aangemoedigd geld te betalen aan afpersers die dreigden een seksvideo van Valbuena te verspreiden. De Franse international heeft altijd beweerd dat hij onschuldig is en dat hij juist heeft geprobeerd om Valbuena te helpen in deze heikele kwestie. Zijn advocaten vroegen om vrijspraak en gaven direct na het vonnis aan dat ze in beroep gaan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu