André Rieu scheldt live op Britse tv: ’Bitch!’

 © ANP

De violist André Rieu heeft de Britse natie dinsdag geschokt door in een uitzending van het programma This Morning live op televisie het woord „bitch” te gebruiken. De 72-jarige Maastrichtenaar sprak in de uitzending over zijn oude pianolerares.

Bron: ANP

This Morning, het Britse Koffietijd, is een braaf programma waarin geen enkele schuttingtaal wordt getolereerd. Presentatoren Holly Willoughby en Phillip Schofield excuseerden zich gelijk voor de ondoordachte uitlatingen van de Limburger. In het fragment op YouTube is het woord „bitch” weggepiept.

Lees ook: Zo maakte ‘The Second Waltz’ van André Rieu een wereldster

De Britse media pakten woensdag flink uit met het schandaaltje. Onder meer The Mirror, The Sun en Metro besteedden aandacht aan het incident. Rieu maakte eerder deze week bekend zijn reeks traditionele kerstconcerten weer af te gelasten vanwege de volle ziekenhuizen. Van het demissionaire kabinet zouden de optredens - vooralsnog - wel door mogen gaan, maar het voelde voor Rieu niet goed gezien de enorme stijging van het aantal coronabesmettingen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal