Brand in kolenmijn Rusland: 45 mijnwerkers als een rat in de val

Print
Brand in kolenmijn Rusland: 45 mijnwerkers als een rat in de val

Archieffoto van een Russische mijnwerker.   Afbeelding: BLOOMBERG

Door een brand in een kolenmijn in Rusland zitten tientallen mijnwerkers vast onder de grond. De Russische autoriteiten melden dat nog zeker 45 mijnwerkers worden vermist.

Het Russische persbureau Interfax meldt op basis van een medewerker van de mijn dat er nog meer mensen vermist zouden worden, zeker 75 mijnwerkers.

Rookvergiftiging

De reddingsoperatie is in volle gang. Ondertussen hebben de hulpdiensten al zo’n zeventig mensen kunnen evacueren. „Op basis van de voorlopige kennis, weten we dat verschillende van hen te kampen heeft met rookvergiftiging. Het precieze aantal wordt nog in kaart gebracht”, zo luidt een verklaring.

De brand vond plaats in de kolenmijn Listvjazjnaja in de regio Kemerovo in Rusland. Verschillende werknemers zouden rook ingeademd hebben. Of er dodelijke slachtoffers zijn is nog niet duidelijk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee