Belgisch tv-gezicht Bart de Pauw veroordeeld voor #metoo-zaak

Print
Belgisch tv-gezicht Bart de Pauw veroordeeld voor #metoo-zaak

Afbeelding: JAMES ARTHUR

De Belgische televisiemaker Bart De Pauw heeft zich schuldig gemaakt aan het lastigvallen van zes actrices en andere vrouwen met wie hij samenwerkte. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden, heeft de rechter bepaald.

De Pauw bombardeerde zijn slachtoffers, onder wie de bekende actrices Maaike Cafmeyer en Lize Feryn, onder meer met opgewonden tekstberichten. De presentator, acteur en programmamaker blijft die zelf afdoen als onschuldig geflirt, al bood hij tijdens de rechtszaak wel zijn excuses aan.

Lees ook: Belgische actrices betichten voormalig tv-presentator van ongepast gedrag

De gevallen presentator, acteur en producent heeft actrices Liesa Naert, Ella-June Henrard en Ellen Loyd „belaagd”, oordeelt de rechtbank in Mechelen. Dat geldt ook voor twee andere medewerksters. Een andere vrouw is het slachtoffer van „overlast met elektronische communicatiemiddelen”. Hij werd vrijgesproken voor het lastigvallen van onder anderen Cafmeyer en Feryn.

De Pauw moet enkele slachtoffers een schadevergoeding van 1 euro betalen, heeft de rechter bepaald. Ze hadden om dat symbolische bedrag gevraagd.

De 53-jarige De Pauw zal naar verwachting in hoger beroep gaan.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu