Ga je iets organiseren in de gemeente Brunssum, kom je in actie voor het goede doel, heb je lokaal nieuws? Laat het ons weten!

Print
Ga je iets organiseren in de gemeente Brunssum, kom je in actie voor het goede doel, heb je lokaal nieuws? Laat het ons weten!

Afbeelding: ING Image

Brunssum -

De redactie van De Limburger is op zoek naar lokaal (verenigings)nieuws uit de gemeente Brunssum.

Door corona vallen ook nu weer heel wat evenementen en activiteiten weg. Jammer en vervelend! Je moet leden en gasten teleurstellen. Weken-, soms zelfs maandenlange voorbereiding is voor niets geweest...

Maar, zo weten we inmiddels, (gedeeltelijke) lockdown of niet: verenigingen, stichtingen en organisaties tonen veerkracht én zijn uiterst creatief in het bedenken van wat ‘wel kan als bijna niks mag.’

Activiteiten

We noemen de online concerten, voordrachten, lezingen, spelavonden en huldigingen. En wat te denken van de beren-, kabouter-, kerststallen-, beschilderde steentjes- en al die andere (speur)tochten? Maar zeker ook de vele initiatieven om een ander te helpen. Denk aan clubkas- acties, lokale initiatieven ter ondersteuning van lokale ondernemers en inzamelingsacties zodat ook mensen met een smallere beurs de komende feestdagen kunnen genieten. Dit alles met inachtneming van de coronamaatregelen uiteraard.

Mail ons!

Heeft jouw vereniging, buurt, stichting of organisatie nieuws te melden, organiseert ze binnenkort een (online)activiteit en/of komt ze in actie voor een goed doel? Laat het ons weten! Stuur je (pers)bericht met foto naar zuid@delimburger.nl (tav redactie lokaal), en wij gaan er mee aan de slag.

Bereik

Ingestuurde kopij verwerken we tot berichten die een plaats krijgen op de regiopagina’s van onze website. Alles wat we online publiceren komt ook in de regionieuwsbrief die we dagelijks om 16.00 uur versturen (op gemeenteniveau). Een groot deel van het verzamelde nieuws wordt daarnaast via onze lokale Facebookgroepen uitgeserveerd. Een aantal berichten lees je tenslotte ook terug in VIA, de woensdagbijlage van De Limburger.

Kortom, via de redactie van De Limburger komt je bericht onder de aandacht van een groot publiek!

Tips en spelregels

Schrijftips:

- Zet boven een (pers)bericht een titel (de ‘kop’)

- Begin je bericht met het beantwoorden van de 5 W’s: wie, wat, waar, waarom en wanneer en de H: Hoe.

- Maak korte zinnen. Formuleer bondig.

- Sluit af met naam, telefoonnummer en e-mailadres van de contactpersoon (mochten we aanvullende informatie wensen).

Foto’s die je meestuurt:

- Geef aan wie/wat op foto staat en wie de fotograaf is (zie ook verderop bij ‘Voorwaarden’).

- Toegestane bestandsformaten: .jpg, .jpeg, .png

- Minimale afmeting van 640 x 640 pixels en een maximale afmeting van 6400 x 6400 pixels. Upload je een foto vanaf je telefoon, selecteer dan ‘ware grootte’.

Voorwaarden:

- Met het insturen van digitale foto/video/audio-bestanden verleent u Mediahuis Limburg het recht de aangeboden bestanden zonder vergoeding te gebruiken voor publicatie op alle titels, uitgaves en online platformen (websites en sociale kanalen) van Mediahuis Limburg (o.a. maar niet uitsluitend De Limburger, delimburger.nl en alle uitgaven van Mediahuis Limburg) en/of op enig moment in enige vorm te (her)gebruiken.

- Tevens verklaart u, door inzending van foto/video/audio-bestanden, dat u de rechthebbende ervan bent. Uw naam zal bij publicatie worden vermeld met uitzondering van commerciële uitingen.

- Kijk voor meer informatie op foto.limburger.nl/algemene-voorwaarden/

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu