Barbara-avond in Royal Theater met twee films over de mijnen

Print
Barbara-avond in Royal Theater met twee films over de mijnen

Afbeelding: Nederlands Mijnmuseum

Heerlen -

Het Nederlands Mijnmuseum tekent samen met Royal Theater en Filmhuis De Spiegel voor de organisatie van de Barbaradag op zaterdag 4 december.

Die avond zijn in de Royal de buitenlandse documentaire Wasteland - De berg en de kuil over de gevolgen van mijnbouw voor het landschap en de (korte) film Barbara te zien.

Wasteland is een dubbelportret die twee door mensen geschonden plekken samenbrengt: de afvalberg van een voormalige steenkoolmijn in de Borinage (België) en de groeve van een voormalige bruinkoolmijn in de regio Keulen-Aken (Duitsland).

Barbara laat het gevoel van de Oostelijke Mijnstreek in 1959 zien. Een pasgetrouwd stel ervaart de spanningen en de onzekerheden die gepaard gaan met het ondergrondse werk, met de heilige Barbara als anker.

Een kaartje voor de Barbara-avond koste 7,50 euro, pashouders betalen 5,50 euro. Heet je Barbara, dan is de toegang gratis

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu