Nieuwste uitgave van ‘Kerkrade Onderweg’ vanaf nu verkrijgbaar

Print
Nieuwste uitgave van ‘Kerkrade Onderweg’ vanaf nu verkrijgbaar

Afbeelding: Historische Kring Kerkrade

Kerkrade -

De stichting Historische Kring Kerkrade presenteerde op woensdag 24 november haar nieuwe jaarboek ‘Kerkrade Onderweg’, met bijzondere bijdragen over de lokale geschiedenis van Kerkrade.

In deze 25ste uitgave 110 jaar café Hamers, buurtvereniging de Bouwerwei, een vervolg op de huisvesting politie Kerkrade 1917 tot heden, solidariteit met Duitse joden, d’r Reulings Wiel, het oorlogsherdenkingsmonument van Eygelshoven, de eerste en enige Kerkradenaar op een postzegel (Peter Joseph Dorr), abt Melchoiris, beeldend kunstenaar Richard Schwarzenberg, het SOCIO-project Eygelshoven en 44 jaar Ummer d’r Neaver.

„Alleen dankzij de inzet van schrijvers uit de eigen kring en daarbuiten kan telkens een jaarboek worden uitgegeven. Zonder professionele steun en nauwe betrokkenheid van boekhande en uitgeverij Deurenberg is Kerkrade Onderweg niet mogelijk”, zo laat een woordvoerder de stichting weten. Het jaarboek kost in de boekwinkel 15,50 euro.

De Historische Kring Kerkrade werd in mei 1986 opgericht. Het doel is nog steeds om onderzoek naar de geschiedenis van Kerkrade te doen en daarover te publiceren.

Inwoners van Kerkrade die herinneringen of een gebeurtenis willen delen voor het volgende deel van Kerkrade Onderweg, kunnen een mailtje sturen naar historischekringkerkrade@gmail.com.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu