Gemeente Heerlen steunt campagne Orange the World; nieuw stadskantoor wordt oranje verlicht

Print
Gemeente Heerlen steunt campagne Orange the World; nieuw stadskantoor wordt oranje verlicht

Wethouder Peter van Zutphen  Afbeelding: Gemeente Heerlen

Heerlen -

De gemeente Heerlen steunt de campagne ‘Orange the World’ die van 25 november tot en met 10 december plaatsvindt en wereldwijd aandacht vraagt voor vrouwen die met geweld te maken krijgen.

Zo is door wethouder Peter van Zutphen een spandoek bevestigd bij het nieuwe stadskantoor en wordt het gebouw gedurende de campagneperiode oranje verlicht.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. Ook in Nederland komt 45 procent van de vrouwen in aanraking met geweld, 84 procent is seksueel geïntimideerd op straat en 40 procent wordt ongewenst bejegend op het werk. Bijna de helft van de meisjes (48 procent) heeft zelfs vóór haar achttiende verjaardag een strafbare vorm van seksueel geweld meegemaakt.

„Belangrijk is om niet alleen vrouwen en meisjes, maar ook mannen en jongens als medestanders te betrekken. Als iedereen zich bewust is van de bijdrage die hij of zij kan leveren, kan de voedingsbodem voor geweld worden weggenomen en kunnen vrouwen en meisjes zich veiliger voelen”, zo staat in het persbericht van Orange the World te lezen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu