Interventieteam treft illegale bewoning in Horst aan de Maas en Peel en Maas

Interventieteam treft illegale bewoning in Horst aan de Maas en Peel en Maas

Het ACT! Interventieteam heeft op dinsdag 23 november integrale controle gehouden op een locaties in de gemeente Peel en Maas en in de gemeente Horst aan de Maas.

Er was sprake van illegale bewoning en mogelijk ook van bebouwing in strijd met de wet- en regelgeving.

De acht gemeenten in Noord-Limburg maken deel van uit van het hierboven genoemde interventieteam. Bij de actie is samengewerkt met het politiebasisteam Horst-Peel en Maas.

In de gemeente Peel en Maas trof het interventieteam een situatie aan waar sprake is van illegale bewoning en bebouwing die is gerealiseerd in strijd met de wet- en regelgeving. Dit wordt door de gemeente verder onderzocht.

Lees ook: Van de rechter mogen op Stille Wille twintig extra huisjes gebouwd worden; bewoners vrezen voor illegale arbeidsmigranten

In de gemeente Horst aan de Maas stuitte het interventieteam op een chalet achter een woning, waar mogelijk illegaal in wordt gewoond. De eigenaar heeft aangegeven dat hij de chalet zelf gaat ontruimen. In de naastgelegen woning bleken arbeidsmigranten te wonen. Hier is geen toestemming voor gegeven. De gemeente gaat stappen ondernemen.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu