Sobere installatie van Emile Roemer als gouverneur vanwege coronamaatregelen

Print
Sobere installatie van Emile Roemer als gouverneur vanwege coronamaatregelen

Emile Roemer wordt woensdag 1 december geïnstalleerd als gouverneur.  Afbeelding: Harry Heuts Photography

Maastricht -

De installatie van gouverneur Emile Roemer komende woensdag 1 december vindt vanwege de coronamaatregelen noodgedwongen in een kleinere kring van genodigden plaats. Roemer zelf vindt dat jammer, maar snapt dat het nu niet anders kan.

Noodgedwongen

„Ik verheug me er enorm op om nu echt te beginnen met mijn werk voor Limburg en de Limburgers. Natuurlijk is het jammer dat de installatie vanwege de coronamaatregelen noodgedwongen in een kleinere setting plaatsvindt, maar dat kan onder deze omstandigheden nou eenmaal niet anders”, zegt de per 1 december benoemde nieuwe commissaris van de Koning in Limburg.

De installatie vindt plaats in een buitengewone vergadering van Provinciale Staten. Tijdens die bijeenkomst wordt ook afscheid genomen van waarnemend gouverneur Johan Remkes.

Roemer belooft dat hij de komende tijd, met inachtneming van de coronamaatregelen, op veel plaatsen in de provincie contact met inwoners wil leggen en kennis wil maken in gemeenten en met instellingen en bedrijven. „Ik wil vooral luisteren naar wat zij belangrijk vinden voor Limburg. Daar wil ik de eerste periode veel tijd in steken.”