Droomstart voor Giovanni van Bronckhorst: Rangers FC overwintert in Europa

Print
Droomstart voor Giovanni van Bronckhorst: Rangers FC overwintert in Europa

Giovanni van Bronckhorst.  Afbeelding: ANP / AP | Associated Press AP

Criticasters verweten Giovanni van Bronckhorst dat hij zondag op de tribune bleef zitten tijdens de halve finale van de Schotse League Cup toen Rangers FC met 3-0 achterstond tegen Hibernian.

De Nederlander was net aangesteld, bekeek het duel met zijn vrouw en zou maandag pas beginnen als coach van Rangers. Wijselijk bemoeide hij zich niet met de zittende staf en liet iedereen in zijn waarde.

Vier dagen later snoerde ‘Gio’ iedereen de mond bij zijn debuut op Ibrox. Rangers FC overwintert in de Europa League dankzij een 2-0 overwinning op Sparta Praag. Door dit resultaat stelden de Schotten de tweede plaats in groep A veilig achter het Olympique Lyon van Peter Bosz. Weliswaar zou Sparta Praag nog gelijk kunnen komen, maar qua onderling resultaat scoort Rangers beter met een 2-0 zege tegenover een 1-0 nederlaag.

Van Bronckhorst dankte de Colombiaanse spits Alfrede Morelos, die zowel in de eerste als tweede helft een doelpunt voor zijn rekening.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu