Gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek kondigen noodverordening af voor het gehele weekend

Print
Gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek kondigen noodverordening af voor het gehele weekend

Stein, zaterdagavond 20 november.  Afbeelding: Orange Media

Sittard -

De gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek hebben gezamenlijk een noodverordening afgekondigd voor het gehele weekend. De verordening gaat vandaag om 12.00 uur in en loopt tot maandagochtend 8.00 uur.

De maatregel houdt in dat in alle drie de gemeenten niemand zijn of haar gezicht volledig mag bedekken, niemand mag samenscholen en er een verbod is op vuurwerk en objecten die als wapen kunnen worden gebruikt. Ook wordt het voor de politie mogelijk om preventief te fouilleren.

Aanleiding voor de maatregel zijn berichten op sociale media en de rellen afgelopen weekend in Stein. Met het instellen van de noodverordening treffen de burgemeesters maatregelen om bij onrust direct te kunnen optreden.

Lees ook: Wat dreef de relschoppende jongeren in Stein?

„Als gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein staan wij geweld - in het bijzonder tegen onze hulpverleners - en vernielingen aan het bezit van ondernemers en inwoners niet toe. Daar trekken we een duidelijke grens. Als gemeenten nemen we daarom voorzorgsmaatregelen om bij eventuele onrust relschoppers te beperken in hun bewegingsvrijheid en ze te kunnen aanpakken”, aldus de burgemeesters in een gezamenlijke verklaring.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu