Duitsland weert reizigers uit zuiden Afrika vanwege coronamutatie

 © EPA

RedactieBron: ANP

Duitsland gaat reizigers uit zuidelijk Afrika weren vanwege een recent ontdekte mutatie van het coronavirus. Het land wil op die manier voorkomen dat de nieuwe variant zich snel verspreidt. Alleen Duitsers mogen het land nog in, onder strenge voorwaarden.

Het reisverbod gaat op vrijdagavond in, zei gezondheidsminister Jens Spahn. Duitsers die terugkomen moeten veertien dagen in quarantaine. „ Het laatste dat we nodig hebben is een nieuwe virusvariant”, aldus Spahn.

Lees ook: Europese Commissie wil stop vliegverkeer zuidelijk Afrika

Duitsland verklaart landen in zuidelijk Afrika vrijdag tot virusvariantgebied, wat betekent dat de strengst mogelijke maatregelen gelden, dat staat gelijk aan een inreisverbod. Verder zijn er geen landen ter wereld die als variantgebied gelden in Duitsland.

De Europese Commissie maakte vrijdag bekend een noodstop voor luchtverkeer uit zuidelijk Afrika af te kondigen. Italië zei kort na Duitsland dat mensen die recent in Zambia, Zuid-Afrika, Lesotho, Botswana, Mozambique, Namibië en Eswatini zijn geweest te weren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal