Amateurvoetbal Westelijke Mijnstreek: gaat er überhaupt gespeeld worden dit weekend?

Print
Amateurvoetbal Westelijke Mijnstreek: gaat er überhaupt gespeeld worden dit weekend?

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Amstenrade -

Een spannend voetbalweekend voor amateurvoetbalploegen in de Westelijke Mijnstreek.

Niet zozeer vanwege het programma, want dat is - enkele uitzonderingen daargelaten - op papier ‘gemiddeld interessant’. De spanning zit ‘m vooral in de vraag welke wedstrijden wel of niet kunnen doorgaan. Het regent de laatste weken namelijk afgelastingen wegens positieve PCR-testen. Daarnaast komen Hugo de Jonge en Mark Rutte vrijdagavond waarschijnlijk met nog meer beperkende maatregelen op de proppen, waardoor onderstaand programma onder voorbehoud is.

Lees ook: Zeg dat je corona hebt en de wedstrijd gaat niet door; amateurvoetbal verpest het voor zichzelf

Derby's

De smaakmaker van de week - op papier althans - is ongetwijfeld het duel tussen De Ster uit Stein en SC Susteren in de eerste klasse D. Susteren staat zevende in de tussenstand met 10 punten uit 7 duels. De ploeg uit Stein heeft er 7 uit 6. Voor De Ster biedt de wedstrijd dus gelegenheid om in puntenaantal op gelijke hoogte te komen met nog steeds een extra wedstrijd in het vooruitzicht. Kortom: een partij waarin het om de knikkers gaat.

Lees ook: Clubman Jorrit Haest van Schinveld schiet dit jaar veelvuldig met scherp

Ook in de vijfde klasse B staat een derby op het programma. Slekker Boys ontvangt VV Sint Joost.

Noemenswaardig

Een ander duel waarop ongetwijfeld vele ogen gericht zullen zijn, is de pot tussen Centrum Boys en SHH, in de derde klasse B. De vraag die daarbij vooral centraal staat is of SHH de ongeslagen status weet te behouden. Centrum Boys staat weliswaar vijfde, maar weet het doel dit seizoen vrij gemakkelijk te vinden. De verdediging is echter allesbehalve waterdicht en dat brengt tegen de koploper risico's met zich mee.

Lees ook: Frank van Eijs: voetbalgeheim van Limbricht

In vijfde klasse A staat een treffen tussen Amstenrade en SNC’14, de nummer twee en drie van de lijst, op het programma. Ook dat duel kan wel eens vermakelijk worden.

Overige wedstrijden

Eerste klasse D: De Ster-SC Susteren.

Tweede klasse G: FC Geleen Zuid-Scharn, Caesar-Laura-Hopel Combinatie, GSV‘28 Genhout-RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Comb.

Derde klasse B: VV HEBES-VV Born, VV Spaubeek-RKVB, Centrum Boys-SHH, VV DVO-Brevendia, SV Argo-SV Haslou, VV Alfa Sport-VV Sittard.

Vierde klasse A: VV Bunde-RKVV Neerbeek, VV Berg’28-VV Schimmert.

Vierde klasse C: VV De Leeuw-HBC’09, VV Roosteren-VV Zwentibold, Woander Forest-Sporting Sittard ‘13, FC Ria-SVH, VV Linne-SVE, Oranje Blauw ’15-RKSV Olympia Schinveld, VV SVM-SV Brunssum.

Vijfde klasse A: SNC’14-VV Amstenrade.

Vijfde klasse B: Conventus ’03-VV IVS, Urmondia-SC Leeuwen, OVCS-RIOS ’31, Slekker Boys-VV Sint Joost, RKAVC-VV Sanderbout, Susterse Boys-MBC’13.