Signalen van mogelijke ongeregeldheden: noodverordening voor heel Maastricht

Politie op het Vrijthof in Maastricht. © Track’88

Maastricht -

Voor Maastricht geldt vanaf vrijdagavond 18.00 uur tot dinsdagochtend 6.00 uur een noodverordening.

Annelies Hendrikx

Ook heeft burgemeester Annemarie Penn-te Strake voor diezelfde periode de hele stad aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

De noodverordening houdt in dat niemand in Maastricht zijn of haar gezicht deels of volledig mag bedekken, al mogen wel mondmaskers gedragen worden. Ook mogen mensen niet samenscholen en er is een verbod op vuurwerk en het bij zich dragen van objecten die als wapen kunnen worden gebruikt. Door de aanwijzing tot veiligheidsrisicogebied kan de politie preventief fouilleren.

Rellen

De burgemeester neemt deze maatregelen vanwege signalen voor mogelijke ongeregeldheden in Maastricht. Penn-te Strake: „We willen er alles aan doen om onze stad en inwoners zo goed mogelijk te beschermen tegen mogelijke rellen. Laten we hopen dat iedereen zijn verstand gebruikt en de rust bewaart want geweld is echt nooit een oplossing.”

Lees ook: Maastricht stelde preventief fouilleren in na rellen in Rotterdam

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal