Stemweek Top 2000 geopend zonder rondrijdende Stembus

 © ANP

De Stemweek voor de Top 2000 op NPO Radio 2 is geopend. DJ’s Emmely de Wilt, Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof gaven zaterdagochtend het startschot in het Top 2000 Café in Hilversum.

Bron: ANP

Aanvankelijk was de bedoeling om met de zogeheten Stembus door het land te rijden en de lijstjes van luisteraars daarin te verzamelen, maar vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is hiervan afgezien.

Luisteraars kunnen tot vrijdagmiddag 3 december minimaal vijf en maximaal 35 nummers aandragen voor de ‘lijst der lijsten’. Tussen 16.30 en 16.45 uur wordt op de Stemfinaledag de top 10 bekendgemaakt. De volledige lijst van de Top 2000 wordt op 16 december gepubliceerd. De Top 2000-uitzending begint op zaterdag 25 december om 00.00 uur en duurt tot en met oudjaarsdag.

Het dj-team dat de Top 2000 dit jaar gaat presenteren bestaat behalve de dj’s die het startschot gaven verder ook uit onder anderen Bart Arens, Annemieke Schollaardt, Gijs Staverman, Giel Beelen en Ruud de Wild. Laatstgenoemde werd afgelopen jaar behandeld tegen darmkanker en was daarom een tijdje niet op de radio te horen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal