Volgende NL-Alert van overheid op maandag 6 december

Volgende NL-Alert van overheid op maandag 6 december

Afbeelding: Archief De Limburger

Limburg -

De overheid verzendt maandag 6 december rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Driekwart van de Limburgers die in het afgelopen jaar een NL-Alert testbericht ontvingt, herkent hierdoor een NL-Alert bij een echte noodsituatie.

Elk jaar op de eerste maandag in juni en december verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht. Indien de eerste maandag van de maand op een feestdag valt, wordt het testbericht de eerstvolgende maandag verstuurd. Zo weten burgers hoe een NL-Alert klinkt en er uit ziet. Ook meet de overheid na afloop van de testberichten het bereik van NL-Alert. Het eerste testbericht van 2022 verzendt de overheid op maandag 13 juni.

Lees ook: Zo’n koude douche van een Chinook wil je niet krijgen, maar bij een grote natuurbrand is die heli onmisbaar

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat waarschuwt en informeert over noodsituaties in de buurt. Denk aan een grote brand, rookwolk met giftige stoffen of terroristische aanslag. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat burgers moeten doen en waar ze meer informatie kunnen vinden.

NL-Alerts worden ontvangen via de mobiele telefoon. Daarvoor moet het mobieltje opgeladen zijn én aanstaan. Ook is NL-Alert steeds meer te zien op digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.

Klik hier voor meer informatie over NL-Alert.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu