Samenwerking gemeenten Midden-Limburg en Kennisloket Coöperatie VGZ

 © ANP XTRA

Roermond
Redactie

De zeven gemeenten in Midden-Limburg en Coöperatie VGZ gaan samenwerken om ouderen beter te adviseren en te begeleiden in hun zoektocht naar passende, blijvende zorg.

Het gaat om de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert.

Ouderen wonen steeds vaker langer thuis. Als het nodig is krijgen zij zorg en ondersteuning vanuit de gemeente op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), vanuit de zorgverzekering via de Zorgverzekeringswet (Zvw) of vanuit het zorgkantoor op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz). Als de vraag naar zorg en ondersteuning toeneemt, wordt het vinden van passende zorg binnen de drie domeinen complexer. De gemeenten en coöperatie VGZ willen ouderen hierbij beter begeleiden.

Lees ook: ‘Regionale samenwerking in Noord-Limburg levert betere zorg en besparing van miljoenen op’

Voor vragen over ‘meedoen’ en ‘langer thuis wonen’ kunnen inwoners contact opnemen met de gemeente. Voor inwoners die meer zorg en ondersteuning nodig hebben dan vanuit de Wmo geboden kan worden, heeft VGZ het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg opgericht. Speciaal voor ouderen, hun zorgverleners en mantelzorgers.

De zeven gemeenten in Midden-Limburg en het kennisloket hebben de mogelijkheid om samen te werken, zodat inwoners snel en makkelijk een advies krijgen voor de best passende zorg. Het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg is een gratis service voor alle ouderen woonachtig in Midden-Limburg. Ook voor mensen die niet bij VGZ verzekerd zijn.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal