Eaters verliest ook op bezoek bij Mechelen

Print
Eaters verliest ook op bezoek bij Mechelen

Mechelen Golden Sharks was net te sterk voor Snackpoint Eaters Limburg na doelpuntrijk duel: 7-5. De Belgische ijshockeyclub verkleint door de overwinning het gat tussen de nummer 4 (Eaters) en 5 (Golden Sharks) op de ranglijst.

Coach Gints Bikars blijft bij het feit dat Eaters in bijna een hele maand amper ijstrainingen heeft gehad. „Het was zwaar om deze week weer niet op het ijs te staan. Op die manier kun je niet goed trainen. We werkten wel aan de conditie, maar je moet bijvoorbeeld standaardsituaties kunnen oefenen.’’ Ook bij zijn keepers ziet Bikars het gemis van ijstrainingen: „Een doelman moet de pucks uit een goal kunnen weren.’’

Eerste goal

Ondanks de eerste treffer van de onlangs aangetrokken Canadees Matt Beer verloor Eaters dus van Golden Sharks. De eerste periode ging net verloren (2-1) en Beer scoorde na zes minuten in het tweede bedrijf. Dat uiteindelijk in 5-4 eindigde. „Hij scoorde weliswaar zijn eerste goal, maar ook voor hem is het niet makkelijk. Hij heeft bijvoorbeeld zijn nieuwe schaatsen alleen op de buitenbaan kunnen testen’’, zegt Bikars.

In de derde periode werd het door een powerplaysituatie zelfs 6-4, maar de wedstrijd werd alsnog spannend toen Tom Marx namens de bezoekers de aansluitingstreffer scoorde. Ongeveer veertig seconden voor het eindsignaal werd het duel beslist: 7-5.

Nooit meegemaakt

De Belgische club heeft nu 17 punten en de ploeg uit Geleen 21 in de BeNe-League. Eaters heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Morgenavond spelen zij opnieuw tegen elkaar in de ijshal in Glanerbrook. Bikars: „We moeten bij elkaar blijven en voor de winst gaan. Al heb ik nog nooit eerder meegemaakt dat een ijshockeyteam bijna een maand zonder ijs zit.’’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu