RIVM geeft duidelijkheid over omvang besmettingen met Omikron-variant

RIVM geeft duidelijkheid over omvang besmettingen met Omikron-variant

Afbeelding: ANP

Amsterdam -

Het RIVM maakt zondag naar verwachting bekend of en hoeveel besmettingen er met de Omikron-variant zijn onder de ruim 600 passagiers die vrijdag uit Zuid-Afrika terugkeerden.

Het RIVM vermoedt dat een aantal van die reizigers besmet is geraakt met de Omikron-variant van het coronavirus, maar heeft daarover nog geen definitief uitsluitsel gegeven.

In totaal waren 624 passagiers die vrijdag uit Zuid-Afrika terugkeerden door de GGD getest op corona. De 61 passagiers die positief testten zitten in isolatie. De testmonsters zijn voor verdere analyse naar het RIVM gestuurd.

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) heeft reizigers die sinds afgelopen maandag zijn teruggekeerd uit zuidelijk Afrika dringend opgeroepen zich te laten testen en in quarantaine te gaan. De kans bestaat dat zij besmet zijn met de Omikron-variant.

De Omikron-variant werd ontdekt in Zuid-Afrika. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de variant het stempel zorgelijk gegeven, maar vooralsnog is onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de ernst van de ziekte en de werkzaamheid van vaccins.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee