Vrouwen Westa handhaven zich in eredivisie, mannen op herhaling

Print
Vrouwen Westa handhaven zich in eredivisie, mannen op herhaling

Afbeelding: Roel Heynen

Wessem -

De vrouwenploeg van Westa heeft een simpele zege geboekt op Tanaka en daarmee zichzelf in de eredivisie gehouden: 4-0. De mannen verloren van Klimaatgroep Stars en moeten nog een ronde verder om zich te handhaven.

Westa had zondag in de eigen hal geen kind aan Tanaka. De hekkensluiter in de eredivisie was bij voorbaat al kansloos en dat werd nogmaals bevestigd tijdens de wedstrijd. Anouk van den Boom (twee duels), Kim Hergelink en Daantje Lommen waren binnen een uur klaar en handhaafden zich met twee vingers in de neus op het hoogste niveau.

De mannenploeg moest net als vorige week naar Middelstum en verloor opnieuw van Klimaatgroep Stars. Arturs Reinholds sloeg het enige punt binnen in de tweede wedstrijd. Aleksandr Lushin en Jelle Moris verloren hun partijen en Reinholds ook zijn tweede. Dat betekent dat Westa over twee weken een beslissingsduel moet spelen tegen Tempo Team om ook na de winter in de eredivisie te blijven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee