Pinkpop definitief rond met songfestivalwinnaar Måneskin

Print
Pinkpop definitief rond met songfestivalwinnaar Måneskin

Måneskin tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.   Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Songfestivalwinnaar Måneskin treedt volgend jaar op tijdens Pinkpop. De festivalorganisatie kondigde maandag de komst aan van de Italiaanse rockband, die afgelopen mei in Rotterdam de winst in het Songfestival opeiste.

De komst van Måneskin lekte eerder per ongeluk uit in een gesponsord bericht op de sociale media van Pinkpop, waar de naam van de groep te vroeg werd opgevoerd in een rijtje artiesten die in 2022 op het festival gaan optreden. Het vastleggen van Måneskin was toen echter nog niet definitief bevestigd door het management van de band.

„Eindelijk kunnen we de geruchten bevestigen: Måneskin komt naar Landgraaf! Met een grote glimlach voegen we, exact 200 dagen voor het festival, de Italiaanse glamrockact toe aan het Pinkpop 2022 zaterdagprogramma!”, meldt Pinkpop op sociale media.

Het is niet de eerste keer dat een songfestivalwinnaar op Pinkpop staat. In 2019 verving Duncan Laurence ruim een maand na zijn winst in Tel Aviv de groep First Aid Kit.

Pinkpop vindt volgend jaar plaats van 17 tot 19 juni. Eerder werden al de namen van onder anderen Metallica, Pearl Jam, Imagine Dragons, Twenty One Pilots en Nothing But Thieves aangekondigd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee