Topman van Obvion uit Heerlen stapt over naar leaseconcern DLL

Carlo van Kemenade. © DLL

Heerlen/Eindhoven
Redactie

Carlo van Kemenade (57) is de beoogde nieuwe topman van het Eindhovense leaseconcern DLL. Hij was in de afgelopen vier jaar de hoogste baas bij een andere Rabo-dochter, hypotheekverstrekker Obvion in Heerlen.

Van Kemenade is bij DLL – voorheen De Lage Landen – voorgedragen als opvolger van de Amerikaan Bill Stephenson, die eind dit jaar met pensioen gaat. Voor de definitieve benoeming van Van Kemenade is goedkeuring nodig van de Europese Centrale Bank.

De Eindhovenaar werkte van 1990 tot 2018 al in verschillende functies bij DLL, zowel in Nederland als internationaal. In 2013 trad hij als operationeel topman toe tot de raad van bestuur.

DLL is wereldwijd marktleider in leasing van kapitaalgoederen. Klanten van het concern in meer dan dertig landen leasen onder meer machines voor de landbouw, gezondheidszorg, voedingsmiddelenindustrie en bouw.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal