Fortuna Sittard tegen AZ en Feyenoord zonder geschorste Janssen

Print
Fortuna Sittard tegen AZ en Feyenoord zonder geschorste Janssen

Roel Janssen krijgt rood in het duel met FC Groningen.  Afbeelding: Ermindo Armino

Fortuna Sittard moet het deze week in de uitwedstrijden tegen AZ en Feyenoord doen zonder Roel Janssen. De verdediger accepteerde maandag het schikkingsvoorstel van drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk, voor zijn rode kaart zaterdag tegen FC Groningen.

Janssen werd na een uur, bij een stand van 1-3, van het veld gestuurd voor een grove tackle op de Groningse aanvoerder Mo El Hankouri. Scheidsrechter Jeroen Manschot gaf aanvankelijk slechts geel, maar na het raadplegen van de VAR herriep hij die beslissing en stuurde hij de Limburger weg. Fortuna verloor in eigen stadion met 1-4.

De ploeg van trainer Sjors Ultee staat met negen punten uit dertien wedstrijden op de zeventiende plaats in de eredivisie. Alleen PEC Zwolle heeft minder punten (vijf). Fortuna speelt donderdag in Alkmaar tegen AZ en neemt het drie dagen later in De Kuip op tegen Feyenoord.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee