4 leuke weetjes over Bitcoin die je niet wil missen!

 © Pexels-photo

In 2017 was het een enorme trend: de Bitcoin. Deze populariteit was de cryptomunt bijna fataal geworden. De koers was in 2017 16.000 euro. Media schreven er volop over, iedereen had het over de munt en de succesverhalen. Plots dipte de coin naar 3000 euro. Maar Bitcoin overmeersterde deze veldslag. Vandaag de dag is de Bitcoin meer waard dan dat iemand in 2017 kon hopen: op moment van schrijven is de coin €53.155 waard. De hype is vervlogen, inmiddels is de Bitcoin flink ingeburgerd.

Twenty Four Webvertising

Dure pizza’s

De eerste fysieke aankoop die gedaan werd met Bitcoin waren pizza’s. De Amerikaanse Laszlo Hanyecz kocht in 2010 twee pizza’s. Er is een Twitter-account dat bijhoudt hoe veel deze pizza’s nu waard zijn. Dat is nu rond de $630.000.000. Waarschijnlijk zijn de pizza’s bij de pizzeria op de hoek goedkoper. Lang werd Bitcoin vooral geassocieerd met pizza’s en het faillissement van Mt. Gox.

Een dure fout

Mt. Gox begon in 2010 als Bitcoin-exchange, een platform waarop je Bitcoins kunt kopen. Ook hier was sprake van immense populariteit: binnen drie jaar groeide het platform uit tot de grootste Bitcoin-exchange van de wereld. Het was verantwoordelijk voor de handel van 70% van alle Bitcoins. Door slechte beveiliging van het systeem werd het voor hackers mogelijk om data aan te passen. Hierdoor konden hackers tussen 2011 en 2014 850.000 Bitcoins stelen. Voor dit platform werd de populariteit wel de ondergang. Deze grote fout betekende het faillissement voor Mt. Gox. Een dure fout van 460 miljoen dollar.

Pseudoniem

De bedenker van de Bitcoin is anoniem. Hij maakte gebruik van het pseudoniem Satoshi Nakamoto. Er zijn veel verschillende mensen geweest die beweerden dat ze Satoshi Nakamoto zijn, maar hebben hier nooit bewijs voor kunnen leveren. Er is zelfs een groep mensen die beweert dat het een samenwerking is tussen Aziatische organisaties als Samsung, Toshiba en Motorola. Het laatste moment waarop Satoshi Nakamoto iets van zich liet horen, was op 23 april 2011. Hij vertelde in een mail aan een programmeur dat het project in goede handen was en daarna leek hij van de aardbodem verdwenen.

Deeltjes Bitcoin kopen

Het kopen van Bitcoins kan prima, ook als je niet 50 à 60.000 euro aan een muntje uit kunt geven. Je kunt ook deeltjes van één Bitcoin kopen. Zo kun je een bit kopen, wat gelijk is aan 0,0000001 Bitcoin. Je kunt ook een, jawel, satoshi kopen. Dit is een hondermiljoenste deel van de Bitcoin. Het bezit van de bedenker van Bitcoin, Satoshi, staat gelijk aan ongeveer 100.000.000.000.000 satoshi: 1 miljoen Bitcoins. Reken uit je winst!

Zelf investeren in crypto

Tegenwoordig is het wel wat beter gesteld met de beveiliging en software van de handelsplatformen. Een van die handelsplatformen is bitcoin-prime.app/nl/. Er bestaan veel verschillende platformen, zoals apps en websites. Om te investeren in Bitcoins of altcoins is dankzij deze platformen weinig technische kennis nodig, waardoor iedereen kennis kan maken met cryptovaluta. Het is wel verstandig om je goed in te lezen voordat je gaat investeren in crypto. Er bestaan ook vele cryptohypes als Dogecoin en Safemoon. Maar, zoals Bitcoin ook heeft bewezen, een hype hoeft nog geen ondergang te betekenen.