Donderdag 24 uursstaking bij Limburgse kleinmetaal-bedrijven

Print
Donderdag 24 uursstaking bij Limburgse kleinmetaal-bedrijven

Afbeelding: ANP

Sittard -

De vakbonden roepen werknemers in de sector Metaal & Techniek in Limburg op voor een 24 uursstaking aanstaande donderdag.

De provinciale actie maakt deel uit van een landelijke estafettestaking. Na vijf onderhandelingsrondes is er nog geen zicht op een nieuwe cao „Wij kunnen niet anders dan stakingsacties te voeren, net zolang tot de werkgevers fatsoenlijke afspraken met ons willen maken”, aldus FNV Metaal en CNV Vakmensen.

Medewerkers van bedrijven die vallen onder de cao kleinmetaal, kunnen zich donderdag tussen 9.00 en 11.00 uur laten inschrijven bij het Fortunastadion in Sittard.

Inzet van de bonden tijdens onderhandelingen met werkgevers is onder meer een loonsverhoging van 5 procent, een minimum bruto uurloon van 14 euro, afschaffing van de jeugdlonen, werktijden (inclusief reistijd en overwerk) van maximaal 45 uur per week en een generatiepact (70 procent werken, 85 procent loon, 100 procent pensioenopbouw).

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee