Flinke politiemacht bewaakt lege Geusselt tijdens ‘inhaalderby’

 © Bas Quaedvlieg

 © Bas Quaedvlieg

thumbnail:  
thumbnail:  

Rond stadion de Geusselt in Maastricht is maandagmiddag een behoorlijke politiemacht op de been. De agenten moeten er zorg voor dragen dat de inhaalderby tussen MVV en Roda JC ordentelijk verloopt.

Beide ploegen trapten maandag om 13.00 uur af voor iets meer dan 45 minuten voetbal. De Zuid-Limburgse derby werd eind oktober gestaakt vanwege ernstige ongeregeldheden naast het veld. Maandagmiddag wordt de wedstrijd uitgespeeld.

Mobiele eenheid

Buiten de Geusselt was het maandag aan het begin van de middag een komen en gaan van agenten. Meerdere pelotons van de mobiele eenheid, agenten te paard en verschillende politiewagens cirkelden rond het stadion. In Maastricht zijn maandag vanwege de coronamaatregelen geen toeschouwers welkom. Het vroege aanvangstijdstip was een wens van de lokale autoriteiten, in de hoop dat de veiligheid zo beter gegarandeerd kan worden.

Bij aanvang van de wedstrijd hadden zich in Maastricht voor zover bekend nog geen ongeregeldheden voorgedaan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal