‘Jack Dorsey vertrekt als topman van Twitter’

Jack Dorsey. © Getty Images

San Francisco
ANP

Twitter-topman Jack Dorsey maakt binnenkort bekend op te stappen bij de berichtendienst.

Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC op basis van ingewijden. Wanneer de bekendmaking zou komen en wanneer Dorsey zou willen opstappen, wist CNBC niet te melden.

Volgens persbureau Reuters is het vertrek van Dorsey al een jaar in de maak. Samen met de rest van het bestuur heeft de topman zelf bepaald wie zijn opvolger wordt.

Oprichters

De 45-jarige Dorsey is een van de oprichters van Twitter en stond van 2006 tot en met 2008 al eens aan de leiding van de berichtendienst. In 2015 werd hij opnieuw topman. In de tussentijd richtte Dorsey betalingsbedrijf Square op waarvan hij ook de baas was. Daarmee was Dorsey in de zeldzame positie de leiding te hebben over twee beursgenoteerde bedrijven.

Beleggers op Wall Street reageerden positief op het bericht dat Dorsey zou vertrekken. Het aandeel stond na enkele minuten ruim 8 procent in de plus.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal