Nieuwe arrestaties na ongeregeldheden bij eerder gestaakt duel MVV - Roda

Print
Nieuwe arrestaties na ongeregeldheden bij eerder gestaakt duel MVV - Roda

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

De politie heeft zondag en maandag nog vijf mensen opgepakt die verdacht worden van openlijke geweldpleging bij de gestaakte derby MVV tegen Roda JC op 29 oktober.

De verdachten zijn tussen de 27 en 50 jaar en komen uit de gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten, Meerssen en Beekdaelen. Geen van hen blijft vastzitten. Wel heeft het Openbaar Ministerie de verdachten een gebiedsverbod opgelegd van negentig dagen in en rondom stadion de Geusselt. Het totaal aantal arrestaties staat inmiddels op zestien.

Lees ook: MVV en Roda JC scoren beide een keer in restant van gestaakte derby

Het gestaakte duel werd maandagmiddag ingehaald. Opnieuw was er een behoorlijke politiemacht op de been, maar ongeregeldheden waren er niet, aldus de politie.

Lees ook: Flinke politiemacht bewaakt lege Geusselt tijdens ‘inhaalderby’

Angel Side

Op sociale media liet de Angel Side van zich horen door te schrijven dat de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-Te Strake ‘nog een blik AT-teams heeft opengetrokken die nu en vanmorgen wat bezoekjes brengen naar aanleiding van de laatste wedstrijd’. En: ‘Dus wees op je hoede, een fakkeltje vast is in de ogen van Annemarie aanleiding voor een bezoekje. Luister even goed Annemarietje, wij zijn er langer als jou, en we blijven. In het stadion, buiten het stadion. Onze adem is langer dan die van jou.’

Burgemeester

De gemeente zegt in reactie tegen De Limburger dat ‘de aanhoudingen worden gedaan in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM)’. „De burgemeester gaat er niet over en is daar ook niet van op de hoogte. Ook de inzet van de politie is niet aan de burgemeester, dat bepaalt de politie zelf. De burgemeester wordt alleen gevraagd of ze toestemming wil geven voor ME-inzet, indien nodig.”

Lees ook: OM verdenkt ‘reclamebordgooier’ bij MVV-Roda van poging tot doodslag

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu