Oranje Leeuwinnen spelen bij debuut Hertense Janou Levels bloedeloos gelijk tegen Japan

Janou Levels bij haar debuut in Oranje.  © ANP / ANP

Janou Levels uit Herten heeft maandagavond haar debuut gemaakt voor de Oranje Leeuwinnen.

Redactie

De 20-jarige speelster van PSV begon als linksback aan de oefeninterland in Den Haag tegen Japan, die in een bloedeloos 0-0 gelijkspel eindigde. Ook keepster Barbara Lorsheyd (ADO), Samantha van Diemen (Feyenoord) en Caitlin Dijkstra (FC Twente) mochten hun eerste minuten maken van bondscoach Mark Parsons. Levels, die een gele kaart kreeg, werd na 61 minuten vervangen door Merel van Dongen.

Ajax-aanvalster Romée Leuchter uit Schinveld zat voor het eerst bij de selectie. Zij kreeg geen speelminuten tegen Japan.

Parsons moest met een gemankeerd team spelen. Onder anderen Lieke Martens, Dominique Janssen, Vivianne Miedema, Jackie Groenen en Jill Roord ontbraken om diverse redenen in de selectie van de Leeuwinnen.

Met een soort B-team wist Oranje maar weinig kansen te creëren. Nederland had afgelopen zaterdag nog gelijkgespeeld (2-2) bij Tsjechië in het kader van de kwalificatie voor de wereldtitelstrijd.

Luister ook naar de Voetbalpodcast van De Limburger:

Podcast: ‘Ultee valt niet veel te verwijten, je ziet aan alles dat het bij Fortuna met plakband en touwtjes aan elkaar hangt’. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal