Volleybalbond: dit jaar alleen nog maar eredivisiewedstrijden, rest uitgesteld

Door het besluit van de Nevebo komen dit jaar in Limburg alleen nog de eredivisionisten Peelpush (foto), Fast en Numidia/VC Limac in actie. © Ermindo Armino

utrecht -

Volleybalbond Nevobo heeft veel van de dit jaar nog resterende competitieduels uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Dat geldt voor de topdivisie en alles wat daaronder speelt. Wedstrijden in de eredivisie gaan wel door, zij het zonder publiek.

Bron: ANP

Dit geldt voor zowel de senioren- en de jeugdcompetities als de wedstrijden uit het regionale bekertoernooi. Ook de achtste finales van het nationale bekertoernooi gaan aankomend weekend niet door. Het kabinet besloot vorige week dat er na 17.00 uur niet meer gespeeld of getraind mag worden. Alleen de topsport vormt daarop als enige een uitzondering.

Na overleg met clubs trok de Nevobo conclusies. Het overgrote deel van de verenigingen geeft aan de competitie te willen uitstellen om daarmee ruimte te creëren om de komende weekenden zo veel mogelijk leden te laten trainen én verenigingen vinden het onverantwoord om hun leden wedstrijden te laten spelen zonder daarvoor te kunnen trainen.

„We zijn ervan overtuigd dat het voor iedereen heel belangrijk is om in deze tijd te blijven sporten en bewegen. We gaan nu aan de slag om ons voor te bereiden op het tweede deel van de competitie”, zegt algemeen directeur Guido Davio.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal