Muzikanten uit Maasbracht-Beek en Sint Geertruid leveren topprestaties op Nederlands kampioenschap

Print
Muzikanten uit Maasbracht-Beek en Sint Geertruid leveren topprestaties op Nederlands kampioenschap

Slagwerkgroep Eensgezindheid Maasbracht-Beek.  Afbeelding: Henk Welters

Barneveld -

De Limburgse muziekwereld is niet een, maar liefst twee Nederlands kampioenen rijker. Tijdens de afgelopen Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen won Slagwerkgroep Eensgezindheid Maasbracht-Beek de titel in de topklasse en ging het slagwerkensemble van Fanfare Sint Gertrudis er met de titel vandoor in de middenklasse.

Met slechts 4 punten verwijderd van een maximale score van 100 punten, won Slagwerkgroep Eensgezindheid Maasbracht-Beek afgelopen weekend de kampioenschappen in Barneveld. De groep staat onder leiding van dirigent Stefan Castro en zij spelen in de hoogste klasse, de Topklasse Ongestemd.

In deze eredivisie streden twee Limburgse toppers tegen elkaar: de slagwerkgroep uit Maasbracht-Beek versus de muzikanten van de drumband van Harmonie St. Cecilia uit Susteren die met 92 punten op de tweede plek eindigden. Tijdens de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen spelen deelnemers uit een klasse hetzelfde werk op exact dezelfde instrumenten en worden ze door de jury blind beoordeeld.

Muzikanten uit Maasbracht-Beek en Sint Geertruid leveren topprestaties op Nederlands kampioenschap
Het slagwerkensemble van Fanfare Sint Gertrudis.  Foto: Fanfare Sint Getrudis

Ook het slagwerkensemble van Fanfare Sint Gertrudis uit Sint Geertruid verliet na het horen van het oordeel van de jury juichend het podium. Zij behaalden – onder leiding van dirigent Etienne Houben – met 95 punten (ook weer van de maximaal 100 te vergeven punten) de eerste plek in de Middenklasse gestemd.

Ook werden op het NK twee individuele muzikanten in het zonnetje gezet. Snaredrumspeler Henrie Geelen van Eensgezindheid Maasbracht-Beek en Mathijs Drummen op vibrafoon kregen de solistenprijs.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu